17.8.05

IFLA 2005 i Oslo!

Søndag åpnet Ifla-kongressen her i Oslo: WLIC (World Library and Information Congress). Kongen var tilstede, og det var en flott åpning med taler fra bl.a. kulturministeren, Jon Bing, Oslos ordfører og et foredrag av Francis Sejersted som er vel verdt å lese. Du finner det på de norske Ifla-sidene: http://www.ifla2005oslo.no/. Det var Øystein Wiik som bandt seremonien sammen på en flott måte, og som ga oss bukkerittet fra Peer Gynt (herlig!). Musikken var flott - med harpe. Og det ble vist nydelige bilder fra Norge og fra bibliotek. Det er nærmere 5000 deltagere på kongressen, og det er den største kongressen som er holdt her i Oslo. Du kan lese om åpningen i Ifla Express nr 4 (ligger på nettsidene)

Programmet spenner fra faglige seminarer og møter, til poster sessions, utstilling og sosiale arrangementer. Jeg har forsøkt å delta på en del forskjellig, og synes det er mye å hente faglig her.

Det legges ut bilder fra Ifla hver dag - disse kan du se på http://strandos.no/IFLA2005/ifla2005.htm. De gir et godt innblikk i hvordan vi har det, vi som deltar.

Ønsker du å følge med på hva som skjer, skal du også lese Ifla Express som kommer ut daglig under hele kongressen. Disse ligger også på de norske sidene, i pdf-format. Last dem ned!

Det har ikke vært hel enkelt med nettilgang her, så det blir ikke så mye blogging som vi ønsker. Men noe kommer det - det er fortsatt to dager igjen...

http://www.playtona.com