13.8.05

Libraries on the move

Da er konferansen "A Voyage to Discovery - Libraries on the Move " i gang på Holmenkollen Park Hotel i Oslo. 31 bokbusser har parkert ved Besserudtjernet, og rundt 150 deltakere har benket seg i Saga Hall for å høre om mobile bibliotektjenester i bl.a. Storbritannia og Chile.

Bokbussen i Vestfold er på plass, og vi vil komme tilbake med våre inntrykk fra konferansen i løpet av dagen.

Rigmor Haug og Anne Gran, Vestfold fylkesbibliotek

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Bokbussen på tur
Bokbussen er på langtur – helt til Oslo! Nordisk Bokbussfestival arrangeres i disse dager i Oslo, og bokbussen i Vestfold må bare være med på dette. Vi som har tatt den lange turen er Rigmor Haug, Øyvind Skretteberg, Svein Numme (sjåfør) og Anne Gran.
Vi har kommet oss opp i Holmenkollen, der vegen blei smalere og smalere og husene større og større for hver tiende meter. Sammen med oss her er det 30 andre bokbusser og 150 andre bokbussarbeidere fra hele Norden og enda lenger vekk.
Fredagen gikk med til å kjøre inn hit. Vi syntes det var en såpass lang tur at vi måtte stoppe på Grelland i Holmestrand for lunsj. Da hadde vi kjørt i 25 minutter!
I dag er det lørdag og vi er på plass under åpninga av konferansen. Odeltingspresident Ågot Valle har holdt en flott åpningstale om bibliotekas betydning for samfunnet og har innrømma at selv om Norge er et av verdens rikeste land, har vi ikke bibliotektjenester som står i forhold til vår enorme velstand. Det blir spennende å se om et evt regjeringsskifte kan rette på dette misforholdet.
Frode Bakken har vært her med hilsen fra Norsk Bibliotekforening.
Vi har hittil hørt en meget engasjert Alan Moir fra Yorkshire i Storbritannia, som kunne skryte av sine 10 bokbusser og sitt meget kompetente personale. East Riding har en av sine nyeste bokbusser med på konferansen og den gleder vi oss voldsomt til å se.
Vi har også hørt om bokbusstjenesten i Chile, dette langstrakte landet på den andre sida av jorda.
Fin konferanse så langt. Vi ligger på konferansehotellet i Holmenkollen og har en fantastisk utsikt over Oslofjorden. Kommer tilbake med flere inntrykk seinere!
Anne Gran

13. august 2005 kl. 12:01  
Blogger Rigmor said...

Foreleserne fra Chile og Indonesia gir et helt annet perspektiv på mobile tjenester. I Chile finnes et utall av løsninger – alt fra kulturbusser og bokbusser, til sykler med bagasjekasser…

I Indonesia leveres tjenester til barn som lever i slummen i Jakarta, for at de skal ha en mulighet til å lære seg å lese. Det er kontraster til vår egen bokbuss i Vestfold. Alle har jo sine tilbud og sine problemer, men noen har større utfordringer enn andre...

13. august 2005 kl. 13:46  

Legg inn en kommentar

<< Home


http://www.playtona.com