12.10.07

Kjappe inntrykk fra bokmessa i Göteborg

4 blide bibliotekarer fra Vestfold satte seg på toget i Moss med bøker og bøker og bøker i blikket… og forhåpningen om en hyggelig helg i Göteborg.
Hyggelig ble det, selvfølgelig – damer på tur kan det der, men vi stod mye i kø…. Systembolagets kø fredag kveld gav vi opp – den er det lengste jeg har sett, og køen for å komme inn på messa lørdag var kortere enn i fjor (vi var tidligere ute i år), men ellers var det kø for å få noe å spise, noe å drikke, komme på do, komme fram til bøkene, høre forfatterne, få signert bøker…

Men du verden for en stemning – mange tusen mennesker med én felles interesse – alle profesjonelle bokormers drøm, nemlig bøkene!
Gode sko, ryggsekk og en vannflaske – nei, vi gikk ikke fra hytte til hytte i Jotunheimen, men fra stand til stand på Bokmässan i Göteborg! Bokstabler overalt, plakater og t-skjorter, små”pjus” av ymse slag – og der stod Jan Guillou, jeg fikk sneket meg til en stol for å høre på Torgny Lindgren, Desmond Tutu kunne vi bare drømme om å komme nær nok til å høre…

Etter 6 timers tråkking så vi på hverandre der vi satt på gulvet i en krok med hvert vårt pappkrus med wokmat – svette og varme, slitne i rygg og bein, stappfulle av inntrykk – og såre fornøyde! Messa i Göteborg arrangeres hver høst, og de har lang erfaring, får tak i mange og fantastiske forfattere, og en tur dit er så absolutt en messe verdt!

Hilsen Hanne, som hadde Liv, Heidi og Rigmor som trivelig reisefølge

Etiketter:


http://www.playtona.com