8.5.08

Apropos bokbussen i Vestfold

Som kjent, henger nå bokussen i Vestfold i en tynn tråd - saken skal opp i de fylkeskommunale organer midt i juni. På Vestlandet har de bokbåten Epos som ble reddet fra nedleggelse etter en intens aksjon både blant brukere og politikere - til stor glede for mange langs kysten.

Bergens Tidende har i den forbindelse hatt fokus på mobile bibliotektilbud, og på Biblioteknorge denne uken ble oppmerksomheten rettet mot en av artiklene:


"Hei!
Et lite apropos til artikkelen om ”Bokbuss i Norge” i Bibliotekforum nr. 4. Bergens Tidende 4.mai. :Busser med bøker på hjul - bt.no
Avisa har for tiden fokus på mobile bibliotektilbud, har bl.a. hatt et stort oppslag om bokbåten Epos
Så tanken om å få litteraturen ut til folket der folket er, er heldigvis ennå ikke død og vi bør ikke være med å ta livet av den. De som ikkje klarer å komme til biblioteket på egen hånd er jo ikke synlige i bibliotekene og selv om de kanskje blir færre og ikke er taleføre, bør vel nettopp vi huske på dem når våre tilbud skal planlegges?

Mvh
Fra et solfyllt Vestland
Bente Dammen"


Bente Dammens klare tanker fortjener vår oppmerksomhet, og hele artikkelen i Bergens Tidende er interessant lesning - den omtalte bokbussen Soria Mora, er mindre enn Vestfolds nåværende og kan f.eks. kjøres av bibliotekaren - uten sertifikat for buss. Dette er et av de alternativene det hadde vært ønskelig og fått utredet i Vestfold, men slik saken står nå, er det kun fokus på økonomi, og ikke hvilke fantastiske muligheter som ligger i et rullende bibliotek!

Hanne Ottoson
(på vegne av styret i NBF Vestfold)

Etiketter:


http://www.playtona.com