15.11.05

Bookcrossing

Har du hørt om fenomenet Bookcrossing? Slipp bøkene fri og la dem vandre sine egne veier - et artig konsept som har spredt seg fra land til land, og som også har begynt å utvikle seg her i Vestfold.

Hva er Bookcrossing?
Har du en favorittbok som du gjerne vil dele med andre? Hvorfor ikke legge den ut tilgjengelig for den som ønsker seg boka? På bookcrossing kan du gi boka di et BCID-nummer og registrere den. Deretter beskriver du hvor du legger den ut, enten det er på et fritt tilgjengelig sted (f.eks en butikk, en kafé, torget...) eller du gir den til en bestemt person. Boka merkes tydelig, og man kan så følge dens ferd rundt i verden via en egen nettside for akkurat denne boka. Ett eksempel: "Den evige gartner" av John le Carré ble lagt ut på toget fra Skien til Oslo, i Sandefjord. Boka ble siden funnet på Hamar, og er nå registrert som "in the wild"...

Du kan lese mer om dette på nettstedet underdusken.no som har laget en artikkel om bookcrossing i Trondheim. Her i Vestfold er det i dag 22 medlemmer fordelt rundt i fylket. Kanskje ligger det en god bok og venter på akkurat deg, ett eller annet sted i fylket? Skattejakten kan begynne :)

http://www.playtona.com