17.11.08

Bibliotektur til St. Petersburg

Til alle medlemmer i NBF avd. Vestfold!

NBF avd. Vestfold inviterer til medlemstur til St. Petersburg våren 2009. Styremedlem Oxana Qvam, som er fra Russland og har jobbet som bibliotekar i St. Petersburg, blir med som vår lokale guide!

Norwegian har lavprisruter fra Gardermoen med flyvninger på fredag og mandag til ca. 2000 kr. tur/retur. Reisedato er ikke fastsatt, men vi satser på èn av følgende to langhelger i slutten av mai:

Fredag 22. mai – mandag 25.mai
Fredag 29. mai – mandag 1. juni

Utreisen går kl. 09.30 med ankomst St. Petersburg kl. 13.30
Hjemreise mandag kl. 14.00 med ankomst Gardermoen kl. 14.00
(se mer info på norwegian.no). Overnatting er planlagt på Nevskij hostel som ligger midt i sentrum og i gåavstand til Nasjonalbiblioteket, Vinterpalasset og andre severdigheter. Prisen er ca. 200 kr pr. natt.
Lenke til Nevskij hostel:
http://www.hostelworld.com/hosteldetails.php/NevskyHostel-StPetersburg-24391

Endelig program blir ikke lagt før vi er sikre på at vi får nok interesserte, men vi forsøker å få til et besøk på folkebiblioteket der Oxana har jobbet, samt en guidet tur på det russiske Nasjonalbiblioteket.
Folkebibliotekene i St. Petersburg er godt utviklet med ett hovedbibliotek pr. distrikt, og opptil 15 filialer i tillegg. Hovedbiblioteket der Oxana jobbet har bla. en egen bygning med barnebibliotek og lekemuseum. Vi er også åpne for ønsker fra dere om hva dere kunne tenke dere å se.
St. Petersburg har massevis av spennende opplevelser å by på!

Nasjonalbiblioteket har nettsider på engelsk for de som er interessert:
http://www.nlr.ru/eng/

Foreløpig prisanslag er ca. 3300 kr. pr person som dekker tog tur/retur Gardermoen, flyreise, overnatting og visum. NBF avd. Vestfold vil dekke noe av utgiftene.

Vi er avhengig av et visst antall som vil være med for at turen skal bli noe av, derfor ber vi om en foreløpig påmelding (skriv hvilken helg som passer best, eller om du bare kan én av helgene) som sendes til siri@tnb.no så fort som mulig, og innen 1. desember. Vi har satt en grense på maks 15 stk.

Nærmere informasjon og praktiske detaljer sendes til de som melder sin interesse.


For styret i NBF avd. Vestfold
Siri Haga Torgersen

http://www.playtona.com