22.5.08

Sommermøte NBF Vestfold

Da er program, påmelding, mat og alt det andre 'bakgrunnsarbeidet' avklart, og vi inviterer til hyggelig samvær i HiVes lokaler i Pakkhuset i Larvik 9. juni kl. 17.
Charlotte Børde (ABM-utvikling) kommer og skal snakke om opphavsrett i bibliotek - et tema som er aktuelt (og forvirrende) for mange, håper vi!
Deretter blir det sosialt samvær.
Mer informasjon og påmelding

Velkommen, velkommen!

Hilsen styret

Etiketter:

20.5.08

"Småbibliotekarer"

Tidligere versjoner av Vestærn hadde en liten rubrikk under Nytt om navn som omtalte hyggelige fødselsnyheter, kalt "Småbibliotekarer". Dette var en fin måte å holde seg litt oppdatert på når det gjaldt personalnyheter, og kanskje skal vi børste støv av den igjen - pluss bli flinkere til å informere om andre personalendringer rundt omkring?

Med morens velsignelse bringer jeg derfor nyheten om at Kaja ble født 12. mai - stolt mamma er Siri Haga Torgersen, for tiden med permisjon fra Tønsberg og Nøtterøy bibliotek! Vi gratulerer!

Hanne Ottoson

Etiketter:

19.5.08

Sommerfest

Det blir sommerfest for bibliotekfolk i Vestfold i år også!
I år blir det i Larvik. Hold av 9. juni fra kl. 17 allerede nå, og "watch this space" for mer informasjon!!
:-)

Hilsen Kari, NBF Vestfold

8.5.08

Apropos bokbussen i Vestfold

Som kjent, henger nå bokussen i Vestfold i en tynn tråd - saken skal opp i de fylkeskommunale organer midt i juni. På Vestlandet har de bokbåten Epos som ble reddet fra nedleggelse etter en intens aksjon både blant brukere og politikere - til stor glede for mange langs kysten.

Bergens Tidende har i den forbindelse hatt fokus på mobile bibliotektilbud, og på Biblioteknorge denne uken ble oppmerksomheten rettet mot en av artiklene:


"Hei!
Et lite apropos til artikkelen om ”Bokbuss i Norge” i Bibliotekforum nr. 4. Bergens Tidende 4.mai. :Busser med bøker på hjul - bt.no
Avisa har for tiden fokus på mobile bibliotektilbud, har bl.a. hatt et stort oppslag om bokbåten Epos
Så tanken om å få litteraturen ut til folket der folket er, er heldigvis ennå ikke død og vi bør ikke være med å ta livet av den. De som ikkje klarer å komme til biblioteket på egen hånd er jo ikke synlige i bibliotekene og selv om de kanskje blir færre og ikke er taleføre, bør vel nettopp vi huske på dem når våre tilbud skal planlegges?

Mvh
Fra et solfyllt Vestland
Bente Dammen"


Bente Dammens klare tanker fortjener vår oppmerksomhet, og hele artikkelen i Bergens Tidende er interessant lesning - den omtalte bokbussen Soria Mora, er mindre enn Vestfolds nåværende og kan f.eks. kjøres av bibliotekaren - uten sertifikat for buss. Dette er et av de alternativene det hadde vært ønskelig og fått utredet i Vestfold, men slik saken står nå, er det kun fokus på økonomi, og ikke hvilke fantastiske muligheter som ligger i et rullende bibliotek!

Hanne Ottoson
(på vegne av styret i NBF Vestfold)

Etiketter:

6.5.08

Kunstlotteri i Stokke bibliotek

Bibliotekets Venner i Stokke går stadig nye veier for å skaffe inntekter som kan brukes til spennende arrangement i biblioteket. Denne gangen har styret med den driftige lederen Ragnhild Pedersen i spissen, dratt i gang et lotteri der gevinstene er gitt fra kunstnere og kunsthåndverkere i Stokke. Flotte gevinster - fra et vakkert litografi av Hans Sæle til rakubrent keramikkugle av Lars Hauger, er utstilt i biblioteket, og lodd kan kjøpes både der og hos styremedlemmene. Loddsalget vil foregå i mai og fram til innspurten på Stokkedagene 6.-7. juni da den høytidelige trekningen vil bli foretatt.
Bibliotekets Venner viser nok en gang at de er en uvurderlig ressurs for et ikke altfor stort bibliotek, og er igjen med på å sette fokus på biblioteket og høyne folks bevissthet om denne flotte møteplasen midt i Stokke sentrum!

Hanne Ottoson

Etiketter: ,


http://www.playtona.com