26.9.06

Bibliotekutredningen

Bibliotekutredningen er tilgjengelig online: http://www.abm-utvikling.no/publisert/ABM-skrift/index.html

Bibliotekutredningen

Bibliotekutredningen er tilgjengelig online: http://www.abm-utvikling.no/publisert/ABM-skrift/index.html

21.9.06

Ray of light i St. Joseph County Public Library

Det er snart helg: Her kommer en lenke til en morsom film laget ved St. Joseph County Public Library for tre år siden. Filmen er laget for å vise hver enkelt ansatt hvor viktig de var i jobben.
http://www.youtube.com/watch?v=vrtYdFV_Eak

18.9.06

Høstens arrangementer

Høstens arrangementer begynner å komme på plass i Larvik bibliotek.
Se program.

Leksehjelp

I samarbeid med Sandefjord Røde Kors arrangerer Sandefjord bibliotek lekseverksted i biblioteket hver tirsdag i skoleåret mellom kl. 15 og 19. Foruten bibliotekets fasiliteter kan Lekseverkstedet tilby kompetente Leksehjelpere, superraske PCer med internett tilkobling og trivlige lokaler og en godt stemning!
Les mer her.

Bokstavelig - en lesekonferanse

Forfatterne Helene Uri, Stein Erik Lunde og Marit Nicolaysen kommer, det samme gjør Kjetil Dybvig og Trude Hoel. Fokuset settes på lesing, lesekonkurranser, lesestimulering og gutter og lesing.

Velkommen til en spennende og innholdsrik lesekonferanse - "Bokstavelig 2006" - på Bakkenteigen onsdag 8. november. Påmeldingsfrist 1. november.

Årets barne- og ungdomsbøker

Sett av en dag til å bli kjent med årets nye billedbøker, barnebøker og ungdomsbøker..!
Barnebokforum (IBBY Norge) - arrangerer i høst kurs to steder i Vestfold:

- Tirsdag 28. november i Sandefjord (Hjertneshallen)
- Onsdag 29. november i Horten (Bakkenteigen)

Kurset består av en gjennomgang og vurdering av barne- og ungdomsbøker fra 2006, og er en flott anledning til å bli kjent med nyheter utgitt for nettopp disse aldersgruppene.

Målgruppe: lærere i barneskole / ungdomsskole, førskolelærere, skolebibliotekarer, bibliotekarer i folkebibliotek, ansatte i skolefritidsordning og ansatte i bokhandlere.

Mer informasjon om kurset kommer siden, men sett av den datoen som passer for deg allerede nå.

14.9.06

WorldCat - felles bibliotekkatalog

18 000 bibliotek verden over i OCLC (online computer library center) samarbeidet har lagt ut sine databaser i felles katalogen WorldCat. Den er fortsatt i beta. Sjekk oppdateringer i basen fortløpende: http://www.oclc.org/worldcat/grow.htm

The European Library

The European Library er en felles portal mot samlingene til nasjonalbibliotekene i Europa. Her er også Gabriel (GAteway and BRidge to Europe's national Libraries) integrert. Dersom du registrerer deg, kan du lagre favoritter og søkehistorikk for senere bruk.

5.9.06

Artikkel om bibliotek 2.0

Denne artikkelen om library 2.0 ble publisert i Library Journal 1. september 2006 og er skrevet av Michael Casey og Laura C. Savastinuk. Michael Casey har sin egen blog som heter LibraryCrunch og er aktiv på flickr med library 2.0 bilder.

Google Image Labeler

Hjelp Google med å forbedre bilde søket! Det virker slik at Google setter deg sammen med en tilfeldig valgt partner og i 90 sekunder vises de samme bildene til begge to. Da er det bare å fyre løs med emneord (labels) som kan beskrive bildet. Når du og din partner skriver inn det samme ordet, får dere poeng og kan begynne på neste bilde. Prøv selv!

http://www.playtona.com