30.5.06

Postliste "Databaser"

Ønsker å minne om ABM utviklings forskjellige postlister, og da spesielt postlisten databaser: "For informasjon fra ABM-utvikling angående konsortieavtaler for abonnement på faglige databaser."

Informasjon om postlistene finnes på ABM utviklings nettsider.

Rigmor

Invitasjon til NBF sommermøte!

Årets sommermøte finner sted på Verdens Ende, og i tillegg til hyggelig møte med kolleger, har vi tenkt å få til en diskursjon om Fylkesbiblioteket framover - Unni innleder, vi spør.... Fullstendig invitasjon finnes på NBF Vestfolds webside.

Velkommen!

mvh Heidi K.O.

26.5.06

Ros til Tønsberg og Nøtterøy bibliotek

Statsviter Erling Dokk-Holm mener at Tønsberg har et av landets flotteste bibliotek. - Biblioteket er som en "sosial dynamo", sier han. Men åpningstidene er han derimot ikke helt fornøyd med...
Les hele artikkelen i Tønsbergs blad.

2 ledige stillinger som rådgivere

Ved Vestfold fylkesbibliotek er det 2 ledige stillinger som rådgivere.

Vestfold fylkesbibliotek er en virksomhet i stor forandring. Fra å være et bibliotek for bibliotekene i fylket er vi nå i gang med å videreutvikle oss til å bli et rent utviklings- og kompetansesenter innen fagområdet bibliotek.

Vi trenger flere nye dyktige medarbeidere for å styrke vår kompetanse på følgende områder:
Kommunikasjon og formidlingsteknikk, Pedagogikk, Prosjektledelse, Organisasjonsutvikling, Digital referanse, IKT, Webdesign, Interiørarkitektur.

Arbeidsoppgaver: Prosjekt-, utrednings- og forvaltningsoppgaver, planlegging og gjennomføring av kurs og konferanser. I en overgangsfase kan det påregnes en del driftsoppgaver knyttet til bibliografisk arbeid og bokbuss. Reisevirksomhet må påregnes.

Utdanning/kvalifikasjonskrav: Høgskole/universitetsnivå, gjerne bibliotek-, journalist- og informasjonsfag i kombinasjon med annen utdannelse.

Vi forventer at du er: Utadvendt, fleksibel, tilpasningsdyktig, selvstendig men samarbeidsvillig.Det forutsettes god skriftlig og muntlig framstillingsevne.

Tiltredelse og lønn etter avtale.
Ansettelser skjer for øvrig på de vilkår som til enhver tid fremgår av lover, reglement og tariffavtaler.

Kontaktperson: Fylkesbiblioteksjef Unni Minsås, tel.33 35 49 70
Søknad med CV sendes Vestfold fylkesbibliotek, Storgt.16, 3126 Tønsberg

Søknadsfrist 30.juni 2006.

24.5.06

Internettverkstedet

Hold av mandag 19. juni - da planlegges et nytt internettverksted! Dagens temaer blir Snadder om søkemotorer og internett, RFID, blogging og samsøk.

Vel møtt! Hilsen Rigmor

22.5.06

Sjekk ut Google Librarian Center

Google Librarian Center skal samle historier fra bibliotekarers hverdag om vellykket "googling". Første nyhetsbrev kom i desember 2005. Så langt ligger det kun få artikler her, to av Matt Cutts om rangering, en av Karen G Schneider (bibliotekar) om kildekritikk og litt om Google Earth. Du kan selvfølgelig abonnere på oppdateringer.

Google skriver: "Librarians and Google share a similar mission: to organize the world's information and make it universally accessible and useful. We support librarians who work each day to further that mission. This site is a first step toward improving and expanding that support."

18.5.06

17.mai utnevnt til "World Information Society Day

FNs generalforsamling har utnevnt 17. mai til World Information Society Day etter forespørsel fra The World Summit on the Information Sosiety. Fokuset er rettet mot mulighetene bruk av IKT og internett kan gi for utviklingen både økonomisk og samfunnsmessig rundt omkring i verden.

Filialen i Åsgårdstrand skal fortsette driften som før

Tøsnbergs blad skriver i dag (18.5.) at "Lånetiden forlenges!" om filialen i Åsgårdstrand. Vedtaket i formannskapet i Horten går inn for å forbedre tilbudet.

12.5.06

Bokbussdebatt!

Tønsbergs Blad hadde et stort oppslag om bokbussen i TB magasinet 29. april. Dette oppslaget er dessverre ikke tilgjengelig på tb.no - men det har satt i gang en debatt! Innlegg fra Eva Ulland og Liv Lahn er lagt ut. Følg med - her kommer det forhåpentligvis mer!

11.5.06

Madsen tilbake i byen

Den nye biblioteksjefen i Holmestrand, Rikard Madsen, er intervjuet av Tønsbergs Blad.

10.5.06

RFID i Horten

Bibliotek-Systemer AS i Larvik utgir stadig InfoBrev til sine kunder. I det siste, nr 2 2006, finner vi en liten artikkel om RFID ved Horten bibliotek. I samme infobrev står det også litt om regionale samsøk - bl.a. i Vestfold. Du kan laste ned og lese infobrevet fra nettstedet til Bibliotek-Systemer AS - som pdf-fil

8.5.06

Nasjonal konferanse om litteratur

Vi inviterer til en spennende og innholdsrik nasjonal konferanse i Sandefjord 14.-16. juni 2006: "Litteraturformidling i Den kulturelle skolesekken - oppdagelse eller oppdragelse?"
Programmet er tilgjengelig på nettet www.dkslitteratur.no

Konferansens hensikt er å belyse ulike sider ved litteraturformidlingen i den kulturelle skolesekken. Forholdet mellom skolens generelle arbeid med bøker, lesing og tiltak i den kulturelle skolesekken vil bli diskutert. Det vil bli fokus på forfattere, litterære produksjoner, fortellere og scenekunstproduksjoner. Hvilket forhold har de voksne til barnelitteraturen, - og til voksenlitteraturen?

Parallelt med konferansen er Markedet for Scenekunst, 12.- 16. juni 2006, www.sfjkultur.no/markedet

Velkommen til dager med et mangfold av litteratur og opplevelser!
For spørsmål kontakt:
Anna B. Jørgensen, Vestfold fylkeskommune
mob 924 57604

3.5.06

Ledig stilling som IT-konsulent

Larvik bibliotek har ledig 100% fast stilling som IT-konsulent fra ca. 1.9.2006. Til stillingen ligger daglig drift av edb-nettverk for hovedbibliotek og to filialer, IKT-opplæring både av ansatte og publikum, ansvar for larbib.no og utforming av bibliotekets videre teknologiske utvikling.
Biblioteket benytter edb-systemet Bibliofil på Linuxplattform. Kommunens 22 grunnskoler benytter også Bibliofil og er knyttet til bibliotekets server. Vi har selvbetjeningsautomater for utlån og innlevering, trådløs internett-tilgang for publikum og Pc-er for publikum basert på en løsning med tynne klienter
Søkeren må ha 3 års bibliotekfaglig utdanning og gode kunnskaper innen IKT.
Den som ansettes vil inngå i bibliotekets turnusordning og må påregne en senvakt pr. uke og vakt hver 4.lørdag.
Stillingen er plassert i kapittel 5. Lønn etter avtale.
Nærmere opplysninger fås ved henvendelse til biblioteksjef Anne Verde eller IT-konsulent Torunn Helene Fredriksen, tlf.: 33 17 10 50
Søknad med CV og attester sendes innen 29.mai 2006 til: Larvik bibliotek

2.5.06

Nye koster i Vestfold!

To nye biblioteksjefer skal i aksjon i løpet av sommeren i Vestfold: Rikard Madsen starter som biblioteksjef i Holmestrand i dag (2. mai), og Hanne Ottoson går fra fylkesbiblioteket til biblioteksjefjobben i Stokke 1. august. Vestærnredaksjonen ønsker dem lykke til!

Vil gjøre biblioteket om til kafé!

Tønsberg Blad skriver om kommuneadministrasjonen i Horten som går inn for et selvbetjent bibliotek som en del av en kafé eller restaurant i Åsgårdstrand.

http://www.playtona.com