15.11.05

Århus-tur

Etter et inspirerende innlegg på Halmstad-konferansen i Tønsberg tidligere år ville vi ved Larvik bibliotek på en aldri så liten studietur til Århus. Nesten alle ble med. Mange spente mager lurte torsdag morgen på hvordan kveldens overfart med Petter'n ville bli men det gikk så greit og etter litt parkeringskaos i Århus fikk vi samlet oss i biblioteket.

Århus bibliotek har kastet ut den tradisjonelle skranken sin og skapt Forvandlingsrum hvor "interaktivitet kombineres med biblioteksfaglig formidling" av ulike temaer mm. På Halmstadkonferansen hørte vi om et interaktivt gulv for barn- nå var det musikk som sto i sentrum. Her hadde de bla en lytteufo med sakkosekker under, musikkverksted hvor man kunne komponere og klimpre litt selv og fredagsjam! Biblioteket har fått store summer til prosjektene sine bla via Pulls (EU-prosjekt) - vi ble nesten litt matte da vi skjønte det var i millionklassen. Sukk. De jobber også med "Hybride læringsmiljøer" som skal videreutvikle biblioteket som en del av livslang læring, det "å lære - å lære" mm. Det var både smått og stort å ta med seg på turen men lite tid til shopping og andre forlystelser. På den-lange-fergeturen hjem hadde vi leid konferanserom og hadde en fin idédugnad og oppsummering. Turen anbefales (Århus har flere slike besøk i uken...)

1 Comments:

Blogger Rigmor said...

Spennende. Århus har i lengre tid hatt mye å by på, og er vel verdt et besøk. Det interaktive gulvet som vi hørte om på Halmstadkonferansen i Tønsberg i vår, vet jeg skal flyttes til et annet bibliotek i Danmark. Det vil altså komme nye muligheter til å se det i bruk.

16. november 2005 kl. 10:30  

Legg inn en kommentar

<< Home


http://www.playtona.com